Restauracja Kuchnia Artystyczna

BIAŁYSTOK

Temat: Smaki świata
" />NOVOCAINA - Wrocław

Opis:

Restauracja z tradycyjną kuchnią włoską, otwarta codziennie od godz. 12.00 do późnych godzin wieczornych, lokal posiada klimatyzację, bezprzewodowy dostęp do Internetu, prasę codzienną.
Dysponujemy liczbą 64-ech wygodnych miejsc restauracyjnych ( fotele) oraz 18- oma miejscami hokerowymi przy barze i na jednej z dwóch antresoli w lokalu.
Kuchnia Novocainy codziennie oferuje wybór ok. 70 dań – specjałów kuchni włoskiej, tradycyjnej, bazującej przede wszystkim na kuchni z pieca opalanego drewnem, potrawach z grilla, makaronach gotowanych, zapiekanych ściśle według antycznych receptur i przygotowywanych zawsze pod określone zamówienie klienta.
Restauracja zajmuje się kompleksową organizacją przyjęć, począwszy od okolicznościowego menu, poprzez wystrój specjalny lokalu, stołów, aranżację artystyczną ( zespoły muzyczne, wodzireje itp.).

Program:

Crostini all’oliva – grzanki z pastą z czarnych oliwek, ricottą i czosnkiem
Lasagna al Prosciutto - lasagna z szynka, pieczarkami, mozzarellą, z sosem pomidorowym

Lub

Rigatoni al Forno –z kawałkami kurczaka, brokułami, pieczarkami, beszamelem, mozzarellą i śmietaną
Tiramisu
Napoje - sok lub napój gazowany 0.2 l ( Fanta, Cola, Sprite)
Uwagi:

Oferta nie dotyczy imprez okolicznościowych. Restauracja zastrzega sobie prawo odmowy rezerwacji w terminie organizowania imprez zamkniętych lub biletowanych.
Lokalizacja:

WROCŁAW

Do nabycia w sklepie internetowym http://www.razdwatrzy.net
Źródło: clubman.pl/forum/viewtopic.php?t=353



Temat: Greckie klimaty
Z owodu ogody w kratkę III Koszaliński Festiwal Kulinarny na Ulicy Smaków nie rzyciągnął takich tłumów, jak w latach oprzednich. Jednak ulica Kaszubska, która w sobotę o raz kolejny na jeden dzień zmieniła nazwę, ustkami nie świeciła. Gwiazdą imprezy, którą rzygotowało Centrum Kultury 105, był grecki kucharz Theofil Vafidis, mieszkający od lat w Polsce. Patronat honorowy objął rezydent Koszalina.

Ci, co nie bali się deszczu i chłodu, rzyszli na Ulicę Smaków, by stanąć w kolejce o sałatkę grecką, ciasta, gofry i inne yszności.
- Próbowałam już sałatki i kiełbasy z grilla – rzyznała Barbara Sagan, która na Ulicę Smaków rzyszła o raz ierwszy. - Były yszne.
Wielu zwiedzających rosiło Theo o zdjęcie i autograf. Kucharz i restaurator w Warszawy stał się opularny dzięki rogramowi ‟Europa da się lubić”, w którym występował rzez ięć lat.
Gość specjalny, razem z Joanną Boroń-Bednarz, dziennikarką ‟Głosu Koszalińskiego” i Kamilem Jurkowskim, naszym edytorem, oceniał sałatkę grecką, którą rzygotowały trzy restauracje. Do walki o zestaw garnków i atelni o wartości 2 tys. zł walczyli Restauracja i Club Fenicja, Piotr Dąbrowski – kuchnia artystyczna i wariacje kulinarne oraz Pałac Tęczowy Pub-Restauracja Babyloon.
- Sałatka to rosta otrawa, nie może w niej być wielu składników – tłumaczył swój werdykt Theo Vafidis, rzewodniczący jury.
- Do naszej sałatki dodajemy kuskus, natkę z ietruszki i sok z cytryny – zdradziła sekret zwycięskiej sałatki Anna Kwaśniewska z Fenicji.
Po raz ierwszy odbył się konkurs dla rad osiedli na najlepsze ciasto.
Wygrały saszetki czekoladowe z musem brzoskwiniowym RO Tysiąclecie.
- Jestem naprawdę zaskoczona – rzyznała Barbara Michaelis, która upiekła ten naleśnikowy rzysmak. - Nie wiedziałam, że te saszetki tak jurorom zasmakują. Bardzo się cieszę z nagrody. Są to filiżanki dla wszystkich członków naszej rady osiedla.
Theo Vafidis sam też rzyrządził sałatkę grecką. Podkreślał, że musi się w niej znaleźć oryginalny ser feta, sałata lodowa i oliwa z oliwek.
Zwiedzający mogli też kupić książki kulinarne oraz  wyroby rękodzieła artystycznego.
Przez cały dzień rzygrywał grecki zespół Mythos, którego koncert zakończył tę smakowitą imprezę.
Ewa Marczak



Wyniki konkursu dla restauratorów:
I. Restauracja Fenicja
II.  Piotr Dąbrowski –  kuchnia artystyczna i wariacje kulinarne
III.  Pałac Tęczowy Pub – Restauracja Babyloon.
Wyniki konkursu na najlepsze ciasto:
I. RO Tysiąclecie
II. RO Rokosow
III. RO Lubiatowo
Źródło: koszal.in/forum/viewtopic.php?t=8276


Temat: 3S świętuje na 5
" />Spółka TKP SA, właściciel 3S - Śląskich Sieci Światłowodowych świętuje piątą rocznicę powstania firmy. Uroczyste obchody jubileuszu odbyły się 11 maja 2007 roku w restauracji "Pod Kasztanami" w Zabrzu. W spotkaniu wzięli udział klienci, pracownicy i kooperanci 3S. Imprezie towarzyszyły pokazy artystyczne - m.in.: wystąpienie "Elvisa Presleya", wyśmienita kuchnia oraz wyróżnienia dla pracowników.

Na rozpoczęcie uroczystości Prezes Zbigniew Szkaradnik barwnie przedstawił historię powstania i dotychczasowy rozwój spółki. Głos zabrali także Wiceprezesi - Jacek Groyecki i Wojtek Apel. Prezes osobiście wyróżnił członków zespołu 3S - Krzysztofa Skrabuskiego, Pawła Szumskiego, Mariusza Jakubczyka, Justynę Szubert, Grzegorza Paszka i Marka Mleczko za zaangażowanie i wkład w sukces Śląskich Sieci Światłowodowych.

Na spotkaniu nie zabrakło przedstawicieli zarządów znaczących firm telekomunikacyjnych w Polsce jak: ATM, GTS-Energis. Aktywnymi uczestnikami jubileuszu byli także prezesi śląskich kopalń piasku, oraz grupy kapitałowe PCC.

Osoby biorące udział w jubileuszu mogły skorzystać z uciech dla Ciała i ducha. Koncert z muzyką filmową, występ w stylu Blues Brothers i show "Elvisa Presleya" nadały imprezie rozrywkowy charakter. Tańce w rytm najpopularniejszych współczesnych i klasycznych utworów muzycznych dzieliły przerwy na wykwintne potrawy serwowane raz po raz przez kelnerów.

Z okazji pięciolecia firmy zaprezentowano także publikację w postaci Profilu Działalności 3S, która w "pigułce" przedstawia historię, sposób działania i ofertę Śląskich sieci Światłowodowych.

Niektórzy goście w kuluarach zastanawiali się, czy za kolejne 5 lat będziemy mówili już o 3S - Światowe Sieci Światłowodowe? ...
Źródło: trzepak.pl/viewtopic.php?t=13163


Copyright (c) 2009 BIAŁYSTOK | Powered by Wordpress. Fresh News Theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes.