HBs przeciwciała norma

BIAŁYSTOK

Temat: badanie anatomopatologiczne
Iman - Kasiu
Wiem, slyszalam juz wiele razy: tak musialo byc, ...dziecko moglo byc chore...i zaczynam to powoli rozumiec choc nie jest to latwe.
Odnośnie badan - wlśnie je zaczelam - tarczyca juz jest ok (no, moze nie do konca bo zostaly mi te przeciwciala; poza tym TSH I FT4 - w normie). Niestety w czasie ciązy okazalo sie, ze mialam podwyzszoną bilirubine, ktora w dniu przyjścia do szpitala wzrosla. Zaczeto mi robic w tym kierunku badania: Antygen HBs Ag - chwala bogu wyszedl ujemny, ale proby wątrobowe - podwyzszone i krwinki biale - obnizone. Sprawdzono mi takze uklad krzepniecia - jest ok. Nastepnie wykonalam usg jamy brzusznej - tu tez wszystkie narządy ok. Lekarz gin i endokrynolog zaproponowali mi wykonanie HCV - to jest takie badanie od wirusowego zapalenia wątroby typu C - to badanie wykonam w tym ew. w nastepnym tygodniu. Zobaczymy, modle sie by wszystko bylo dobrze.
Ojej - rozpisalam sie, pomarudzilam - koncze. Pozdrawiam serdecznie i wierze, ze wszystko bedzie dobrze.
P.S. mam nadzieje, ze dostalas ode mnie wiadomośc na priva?
Źródło: mamo-tato.pl/phpbb3/viewtopic.php?t=968



Temat: Czy to ciąże pozamaciczne czy biochemiczne? Co dalej?
" />Szanowny Panie Doktorze dziekuję serdecznie za odpowiedź na którą czekałam z biciem serca.Do tej pory zrobiłam następujące badania (w nawiasach normy dla tego laboratorium):
Hormony w 1 dniu miesiaczki
estradiol 22,2 pg/ml (20-120)
prolaktyna 15,2 ng/ml (1,2-25)
FSH 9,14 (2,8-11,3)
LH 4,54 (1,1-11,6)
progesteron robiony z zaleceniem lekarza w 21dniu cyklu 23,3 ng/ml
FT3 4,79 pmol/L (2,76-8 )
FT4 14,9 pmol/L (10,3-24,45)
IgM różyczki ujemny
IgG różyczki 10,1 IU/ml
IgG toxoplazma 3,0 (00-88 )
IgM toxoplazma wynik ujemny
Antykoagulant tocznia nieobecny
Przeciwciała p/jadrowe <0,5- wynik ujemny
Przeciwciała anty TG< 20 IU/ml ( 0-40)
Przeciwciała anty TPO <10 (0-35)
Układ krzepnięcia
czas protrombinowy 13,0 sek (10,4-15,6)
wskaźnik protrombinowy 86,1 % (80-120)
czas kaolinowo-kefalinowy 37,2 sek (23-35,3)
INR 1,1 ( 0,9-1,2)
Przeciwciała p/plemnikowe w krwi (+)- Komentarz kliniczny najczęściej nie ma znaczenia klinicznego
Przeciwciała antykardifosfoolipinowe IgG I IgM 3,2 ( 0-12 WYNIK UJEMNY )
wymaz w kierunku chlamydia trachomatis- antygen ujemny
badanie nasienia rorszerzone w dolnej granicy normy,
HIV ujemny,
HBS ujemny,
WR ujemny
Moja analiza chromosomów w 40 metafazach z hodowli leukocytów krwi obwodowej barwionych metoda Giemsy -46XX ( BADANIE Z 1997 roku)
Czy powinnam Panie Doktorze powtórzyć moje badanie kariotypu? Czy mążpowinien też wykonac to badanie?
Jakie inne badania powinniśmy wykonać?
Zgadzam się z Panem Doktorem , ze trzeba sie pośpieszyć, też czuje presję czasu, która z każdym kolejnym nieudanym cyklem pogrąża mnie coraz bardziej. Niestety od 18 mscy nie ma efektu w postaci ciąży
Bede bardzo wdzięczna za ocene tych badań i dalszą podpowiedź co należy robić ?
I jeszcze jedno bardzo ważne pytanie czy mamy zielone światło i mozemy starać się o dzidzię czy powinniśmy odczekać kilka miesiecy po takiej ciązy biochemicznej?
Pozdrawiam serdecznie
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=62827


Temat: Allo MLR
" />Witam Panie Doktorze.
Doczytałam posty zaledwie sprzed roku, w których Pan nie przychyla się do szczepień limfocytami partnera, wręcz pisze, że ta metoda nie jest zatwierdzona przez WHO. Badanie zrobiłam i wynik wygląda nie za dobrze, więc mnie chyba kwalifikuje do szczepienia.
Problem w tym, że:
1. Mąż ma dodatni HBS, więc zrozumiałe, że nie może być dawcą.
2. Szczepienia od innego dawcy są pewnie droższe, a ja już szczerze mówiąc wydałam tyle kasy przez ostatnie trzy lata, że chyba zrezygnuję ze starań.
3. Jeśli ta metoda jest nielegalna to już napewno na żadne szczepienia się nie piszę.

Proszę zerknąć na te wyniki i powiedzieć mi, czy:
1. WHO zalegalizowało te szczepienia?
2. Czy wogóle to badanie ma jakiś wpływ tak naprawdę na powodzenie ciąży i nawet z takim wynikiem jest możliwość szczęśliwego donoszenia jej (u mnie ewidentnie problem był taki jak w podpisie, po laparo od razu zaszłam, nawet nie wiadomo kiedy i nie planując, bo przecież było to świeżo po zabiegu, może to miało wpływ że za szybko?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.


- odpowiedź na alloantygeny surowica cielęca płodowa (10%) 1537 i 13116
- odpowiedź na alloantygeny - surowica ludzka AB (10%) 584 i 6444
- surowica badanej (10%) 244 i 5290
- hamowanie - 17.9%

Przeciwciała blokujące nieobecne

Wynik testu cytotoksycznego - W surowicy Pani nie stwierdzono obecności przeciwciał cytotoksycznych przeciwko wyizolowanym limfocytom partnera.

- kontrola pozytywna 100% komórek martwych
- kontrola negatywna 1% komórek martwych
- surowica badana 1% komórek martwych

norma od 0-10% komórek martwych.
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=73533


Copyright (c) 2009 BIAŁYSTOK | Powered by Wordpress. Fresh News Theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes.